Cum sa te muti cand ai copii si sa lasi amintiri placute

Cum sa te muti cand ai copii si sa lasi amintiri placute : Desigur, mutarea nu este un lucru placut, iar pentru copii poate fi chiar mai rau. Pentru unii dintre ei, o mutare poate sa insemne plecarea din singura casa pe care au cunoscut-o. Fie ca este o mutare intr-un alt stat sau doar la cateva blocuri distanta, copiii tind sa opuna rezistenta la ideea de a incepe un nou capitol. Poti, insa, sa faci din mutare un lucru mai degraba placut, cu ajutorul catorva ajustari.

Cum sa te muti cand ai copii si sa lasi amintiri placute si surprize

Cum sa te muti cand ai copii si sa lasi amintiri placuteConvoaca o reuniune de familie deindata ce decizia de a va muta a fost luata. Este important sa implici copiii inca de la inceput in tot acest proces. Atribuie-le un rol in alegerea noii locuinte si lasa-i sa isi exprime orice suspiciuni ar putea avea.

Planuieste noua camera

Camerele copiilor trebuie sa fie zonele in care se simt cel mai in siguranta. Lasa-i sa vina cu idei in ce priveste decorarea noului lor dormitor, ia-i la cumparaturi cu tine cand cumperi diverse elemente de decor. Pentru copiii mai mari, poti aloca un buget din care acestia sa-si cumpere singuri mobila sau draperiile.

Doneaza vechile jucarii in scop caritabil

Mutarea este momentul ideal sa scapi de lucruri care nu mai sunt de folos, dar unii copii vor fi reticenti, din cauza ca apare frica de schimbare. In loc sa vinzi jucariile vechi, doneaza-le unor copii care chiar au nevoie de ele, ceea ce va usura si despartirea copiilor tai de vechile amintiri. Schiteaza un plan pentru ziua mutarii. Copiii au tendinta de a deveni anxiosi cand vine vorba de mutare, in primul rand pentru ca apele sunt tulburi. Poti evita asta planuind din timp mutarea, discutand fiecare pas ce trebuie facut, ca sa elimini surprizele. Daca angazezi o firma de mutari de mobilier, anunta-i si pe copii despre asta.

In ziua alocata pentru mutare va fi mult haos, dar poti atenua asta, atribuind roluri, pe varste, tuturor. Cei mai mici pot primi sarcina sa aduca baietilor de la firma de mutari apa si sandvisuri. Alti copii pot fi insarcinati cu monitorizarea stadiului de impachetare si cu mici detalii de curatenie finala.

Este important pentru copii sa se obisnuiasca cu cartierul cel nou , pentru a se simti in siguranta. Da-le copiilor mai mari sarcina de a gasi trei locuri interesante, in zona, in care familia voastra sa se distreze.

Determina-i pe copii sa se alature unui grup. Asta ii va ajuta sa se integreze mai usor, sa se obisnuaisca mai repede cu nouile locuri. Cunoasteti-va vecinii. Inafara de o simpla prezentare, este o idee buna sa va cunoasteti vecinii in moduri mai distractive. Incurazeaza copiii sa gaseasca o idee draguta, poate faceti chiar o petrecere cu vecinii.

Cunoasteti noua scoala

Prima zi de scoala poate fi infricosatoare. Vorbeste cu cei mici despre orice temeri ar putea sa aiba in legatura cu asta. Multe scoli ofera posibilitatea unui tur inainte de deschiderea oficiala, asa ca se pot acomoda cu locurile. Daca sunteti din timisoara va recomdam serviciile site-ului transport-timisoara.com.