Deseuri industriale periculose

Urmare a stilului nostru de viata, deşeurile pe care le producem sunt în mod constant in  crestere in valoare si complexitate,  fie la nivelul de activitate  de uz casnic sau de activitate industriala. Desi acestea sunt o sursa de poluare, reprezinta, de asemenea, surse alternative de energie sau de materiale prime.

Cu toate acestea, recuperarea deseurilor necesita resurse in crestere importanta pentru colectarea, transportul si prelucrarea (sortare, depozitare, reciclare, incinerare …), precum si reglementari stricte pentru a face cu un risc asociate. Avand în vedere tot mai mare debit, asistam la aparitia unei decizii gradului de constientizare cu privire la pericolele asociate cu managementul deseurilor la toate nivelurile lantul de aprovizionare: in timp ce tratamentul lor real este acum bine reglementat, o atentie speciala este acordata in prezent pe teritoriul lor de transport, reglementarile nationale, nu european sau internaţional asigurarea nu exista dispozitii speciale pentru deseuri de evaluare a acestora.
Proprietatile pot fi extrem de complexe.
Deseuri industriale periculoase (HIW), sunt supuse unor reglementari mai multe
diferite, cu nici o legatura clara între ele. Conformitate cu legislaţia impune o analiza completa a caracteristicilor produsului si riscurile asociate. INERIS detine (cu excepţia deşeurilor radioactive), abilitatile de a efectua aceasta analiza pentru toate deseurile industriale periculoase.
Multe companii care genereaza deseuri industriale periculoase ar putea fi se confruntă cu puzzle de regulament, sau, mai degrabă regulamentele aplicarea de astfel de preparate. INERIS recent evaluat proprietatile periculoase ale instalatia de tratare a gazelor de ardere a deseurilor incinerarea deseurilor. Sa dovedit destul de repede că aceasta simpla de evaluare nu a fost suficient, dar este necesar pentru a face o abordare reală problema globala de a lua în considerare ciclul de viata al produsului, si acest lucru la deoarece, printre altele, juxtapunerea a regulamentelor de deseuri industriale periculoase la destinatia lor finala şi de transport

Lasă un răspuns