Deseurile biodegradabile

Deseurile biodegradabile sunt un tip de deseuri, de obicei provenind de la plante sau surse animale, care pot fi, de asemenea, degradate de catre alte organisme vii. Deseurile care nu pot fi defalcate de catre alte organisme vii sunt numite non-biodegradabile.
Deseurile biodegradabile pot fi de obicei gasite in deseuri municipale solide (uneori numit deseuri biodegradabile municipale) ca deseuri verzi , deseuri alimentare , deseurile de hatie si materiale plastice biodegradabile .

Alte deseuri biodegradabile includ deseuri umane , gunoi de grajd , canalizare , deseuri de abator . In absenta oxigenului mare parte din aceste deseuri se va dezintegra de metan, de digestie anaeroba.
Principala amenintare de mediu de la deseurile biodegradabile este productia de metan, in depozitele de deseuri. Metanul este de 21 de ori mai puternic ca un gaz cu efect de sera ca dioxid de carbon si a reprezentat aproximativ 3% din emisiile totale de gaze cu efect de sera in UE-15 în 1995.

Depozitele de deseuri obliga statele membre sa reduca cantitatea de deseuri biodegradabile care va reduce în mod semnificativ problema.
Deseurile biodegradabile pot fi de multe ori folosite pentru compost sau trebuie sa fie, fara îndoiala, o resursa de caldura, electricitate si combustibil în viitor astfel cum aceasta este realizata de tratament elvetian Kompogas de 20 de ani acum. Acest lucru produce suplimentare Biogaz si ofera inca compost pentru sol. Este un sistem complet dezvoltat si a produs 27 milioane kWh de energie electrica si biogaz în 2009.

Lasă un răspuns