Deseurile biomedicale

Deseurile biomedicale, consta in solide, lichide, obiecte ascuţite, si a deseurilor de laborator, care sunt potential infectioase sau periculoase si sunt considerate deseurilor biologice . Acesta trebuie sa fie gestionata corespunzator pentru a proteja publicul larg, in special lucratorii de asistenta medicala si de canalizare care sunt expuse in mod regulat pentru a deseurilor biomedicale ca un pericol locul de munca.

Deseurile biomedicale difera de alte tipuri de deseuri periculoase , cum ar fi deseuri industriale , in care acesta provine din surse biologice sau este folosit in diagnosticarea, prevenirea sau tratarea bolilor. Producatorii de deseuri comune biomedicale includ spitale , clinici medicale , casele de ingrijire medicala , de cercetare medicala laboratoare , birouri de medici , stomatologi , si medicii veterinari , de ingrijire la domiciliu a sanatatii , precum si case funerare .

Sortare a deseurilor medicale in spital, in cazul in care aceasta sunt generate, deseurile biomedicale sunt puse in saci si containere special marcate pentru indepartarea de catre transportatori a deseurilor biomedicale. Alte forme de deseuri nu trebuie sa fie amestecate cu deseuri biomedicale, se aplica norme diferite in tratamentul diferitelor tipuri de deseuri.

Deseurilor menajere biomedicale, de obicei, consta din ace si seringi de la medicamente, administrate la domiciliu (cum ar fi insulina ), murdare pansamente , manusi de unica folosinta, si lenjerie de pat sau de alte haine, care au venit in contact cu fluidele corporale.  Eliminarea din aceste materiale, cu regularitate gunoiul menajer pune colectori de deseuri cu risc de ranire si de infectie mai ales la obiectele ascutite, deoarece acestea pot usor punctie un standard de sac de gunoi menajer. Multe comunitati au programe in loc de eliminare a deseurilor menajere biomedicale. Unele instalatii de tratare a deseurilor, de asemenea, e-mail in programe de eliminare. Instalatiile de tratare a deseurilor biomedicale sunt autorizate de catre organul de conducere locale, care sustine legile privind functionarea acestor instalatii. Legile de a se asigura ca publicul larg este protejat de contaminare a aerului, solului, apelor subterane, sau de alimentare cu apa municipale.

Spalati-va mainile cu apa calda si sapun dupa manipularea deseurilor biomedicale. De asemenea, se spala toate zone ale corpului cu sapun si apa, care credeti ca ar fi putut intra in contact cu deseurile biomedicale, chiar daca nu sunteti sigur ca trupul tau a atins de fapt, deseurile biomedicale.

Pastrati toate rani si taieturi acoperite.
Inlocuiti imediat bandaje umede, cu bandaje curate, uscate.
Purtati manusi de unica folosinta din latex atunci cand manipularea deseurilor biomedicale. Aruncati manusi imediat dupa utilizare.
Purtati un sort sau un alt tip de acoperire pentru a proteja hainele de contactul cu deseurile. In cazul in care hainele devin murdare, pus pe haine noi, si sa ia un dus, daca este posibil.
Spala sau arunca hainele murdare cu deseurile biomedicale.
Prompt curatat si dezinfectat murdare, hard-melaminate etaje folosind o solutie de inalbitor si germicid sau colector cu prosoape de hartie.
Curatati covoare murdare. In primul rand sterge la fel de mult a scurgerii in care este posibil, cu prosoape de hartie si a pus prosoape murdare de hartie dintr-un material plastic captusite, scurgeri-dovada recipient. Apoi, incercati una dintre urmatoarele:
Abur curat covor, cu o metoda de extractie.
Scrub covor cu sampon covor bactericid si o perie. Se inmoaie pensula folosita pentru spalarea intr-o solutie de dezinfectant si clatiti perie. Sa covor uscat, iar apoi aspira.
Nu se ocupe de seringi, ace, sau lancets cu mainile tale. Foloseste un prosop, lopata, si / sau de matura si un dustpan de a ridica aceste obiecte ascutite. Aruncati-le intr-un flacon de plastic pop sifon, cu un capac. Banda de jos capacul flaconului. Apoi, arunca sticla in cosul de gunoi

Lasă un răspuns